Защо Левски не играе футбол? Много неща се изписаха, а "сините" продължаваха да играят „ганкиното”. По принцип би трябвало в един отбор да има спокойствие и на треньора да се даде шанс да работи спокойно.

До някъде Илиан Илиев го получи. А какво да кажем за предшественика му? Само едно изречение. За три години този човек съсипа отбора и му направи това, което и най-големият враг не може – превърна го в посредствен отбор!

И за жалост тимът продължава да тъне в тази посредственост. Още един въпрос. Защо Илиан Илиев се провали начело на отбора, изключвайки казаното по-горе за предшественика му? Нима няма футболисти и селекция? Или просто не става за Левски? Едно е сигурно.

На тези играчи, ако им се махнат сините фланелки, то те почти сигурно ще изпаднат в "Б" група. Причините: безобразна защита, каквото и да се каже за нея, няма да е достатъчно силно; слаби халфове, които нямат никаква идея какво да правят с топката, когато тя е тяхно притежание; и ялови нападатели.

Може би единствените две изключения, защото когато някой прави нещо хубаво, трябва да се спомене, са Базил де Карвальо и Гари Родригес. Относно последния: как е възможно футболист от втора дивизия в Холандия да е с няколко класи на всички играчи в Левски.

Та той е единственият играч, който е в състояние да излъже човек, останал един на един с него. Така човек лесно може да разбере колко посредствен отбор е този, който тренира на "Герена", защото е грехота „тези” да се наричат със святото име Левски и да се подиграват с публиката.

Публиката, която винаги е била доста толерантна и която не спира да подкрепя отбора, където и да играе той. Така беше и в Гоце Делчев. Една малка скоба – не е нормално да се играе мач от "А" група в 21 век на подобна нива. Та, публиката подкрепи тима и при гостуването в югозападния град.

Хората отделят от парите си. А какво видяха? Едно голямо нищо. И търпението се изчерпа. За капак феновете бяха бити от родната полиция. Посрещането на "Герена" също беше хубаво.

„Всички вън!” Това искат феновете на отбора. И това е най-нормалното нещо. Всички скъпоплатени чуждестранни футболисти, както и българските наемници. Но не само. Ръководството също трябва да поеме своята вина.

Назначаването на Даниел Боримиров – един истински левскар и шампион, трябваше да свали напрежението, но не би. Дали на Левски не е необходимо и ново ръководство? Дали някои хора не се опитаха да си спечелят симпатиите на "сините" фенове като купят клуба? Може би е така.

Но "сините" фенове мислят и знаят какво означава Левски. И не искат да виждат своя клуб, обвързан с институции, организации и хора, чиято цел за това далеч не е безкористна. Явно дойде време за „restart” на системата и в Левски, както и в държавата.

В протестите през последните месеци народът ясно показа какво иска на улицата. Сега и феновете на отбора на народа го направиха. Отново на улицата. Послушайте народа! Доиграйте сезона с юноши. Обиграйте ги!
Така или иначе отборът няма да влезе в тройката с тази „неигра”. А и да се класира за европейските клубни турнири, какво? Нов срам! Ако играят юноши, феновете няма да искат оставки дори и отборът да не побеждава всеки мач.

През последните 4 години Левски на няколко пъти стигна дъното, записа най-срамната страница в своята история и продължава да копае. Без титла, с наемници. Ами ако още тогава бяха наложени юноши? Сега отборът щеше да изглежда по друг начин. Време е за „restart” в Левски!

Автор: Петър Мисов