Страх бе сковал краката на 22-ата и техните треньори в четвъртък вечер на "Армията". ЦСКА и Лудогорец си кръцнаха по две точки, но "червените" са по-губещи. Те пропуснаха златен шанс да станат фаворит за титлата, като съкратят наполовина разликата до лидера от Разград и до втория в класирането – вечния им съперник от "Герена".

Изпортена бе и възможността психологически да удариш изпадналите в криза опоненти.

Лудогорец бе дошъл да не загуби, очевидно подплашен от големия срив, който показва в играта си напоследък. За първи път от както е в "А" група, видяхме Петев и командата му здраво окопана пред вратата си. Бавенето, симулациите и опълченската тактика дадоха резултат.

Снимка: БГНЕС

Хиксът прави преднината пред ЦСКА не 6, а 7 точки, тъй като при евентуално равенство в крайното класиране Лудогорец ще има предимството от преките мачове заради победата си есента.

Интересният въпрос тук е къде отиде онази неудържима мощ на "зелените", която смачкваше съперниците преди година? Защо липсват неизчерпаемите като енергия въртележки и комбинации? Какво се промени, че днес разградчани не търчат като моторетки и играят в темпото на всички останали в "А" група?

Медицината сигурно има отговор на това питане, но преди нея играчите от Динамо (Загреб) го получиха, защото елиминираха българския шампион точно като го смачкаха в края на двата мача миналото лято.


Лудогорец - близо до титлата, но далеч от шампионския си стил


Разградчани са в очевадна криза, мъчат се вече пети пореден мач. В последните пет кръга имат само една победа, три пъти правят 0:0 и вкараха само два гола.

Снимка: БГНЕС

Въпреки това втора поредна седмица Лудогорец прекършва амбициите на директен съперник за титлата и не му позволява да съкрати голямата разлика. При неубедителните си опоненти разградчани имат да направят това упражнение още два пъти – срещу Левски и Ботев - за да дублират титлата.

ЦСКА опита всичко възможно да разбие окопната тактика на Лудогорец, но без успех. Това бе причината най-много с топката да играят Бандаловски, Грънчов, Попов и Венков, а вратарят Черни да я изрита 66 пъти балонно напред. Лудогорец е отбор, с който е много рисково да се надиграваш пред неговата врата и скоростната контра в последната минута показа защо. Това обяснява голямата предпазливост в действията на домакините.

Снимка: БГНЕС

"Червените" показват повече агресия и опит да надиграят съперника, но очевидно не са сработени и изчистени от към състав, синхрон и брак. Пред Милен Радуканов предстои много работа, която трябва да се свърши в движение, при това в най-важната и тежка част от шампионата. Пред тима все още не е отпаднала угрозата да отпадне от евротурнирите.

Този кръг големият печеливш е Литекс, тъй като всички негови директни съперници изгубиха точки. Някои дори загубиха и треньора си. Оспорваното, но нискокачествено българско първенство продължава.

АВТОР: ТОДОР ШАБАНСКИ