Двете последователни вечери в Шампионската лига и така дългоочакваните сблъсъци между Германия и Испания на клубно ниво дадоха отговори на някои въпроси. Разбира се не е необходимо да се правят генерални заключения преди реваншите, най-малкото от уважение към величието на Барселона и Реал.

Но...Става въпрос за следното – случи се най-очакваното и най-логично нещо във футбола. Колелото се завъртя отново и сега Германия застана начело на тази игра.

Всеки един почитател знае, че в спорта има върхове и падения. Така е и в живота. За да не се връщам твърде дълго назад във времето, ще припомня само случилото се в Шампионската лига в последните няколко сезона.

Вероятно помните онзи финал в Манчестър – тогава за титлата спореха Ювентус и Милан. Към тях трябва да прибавим и Интер, който отпадна на полуфинала от ''росонерите'' след две равенства. Тогава италианският футбол триумфира, грандовете от Калчото подчиниха Европа.

След известен период от време три английски отбора играха в полуфиналите и то в продължение на три поредни сезона. Всички преклониха глава пред мощта на Висшата лига.

Сега статуквото отново се променя. Байерн бе на финал през 2010-а, 2012-а и е на път да го стори и през настоящата година. Борусия пък привлече вниманието на футболния свят след изумителното си представяне срещу най-добрите отбори в надпреварата и е на път да стигне до последния мач без нито една допусната загуба...

В реваншите всичко е възможно, когато става въпрос точно за тези два отбора. Но каквото и да стане, завъртането на колелото не може да бъде спряно. Неизбежно е...Настъпи часът на Германия.

АВТОР: Васил Делов