Тя е от жените, които превръщат хобито си в професия. Всичко започва с желанието ѝ да тренира всеки ден, но кариерата ѝ в корпорация, както и забързаното ежедневие, я лишават от движението.

Снимка: Руми, личен архив

Тя обаче намира начин да спортува – при това вкъщи. Купува книга за домашни тренировки, слага екип и започва да прави упражнения по 5-6 пъти в седмицата.

Тренировките у дома бързо се превръщат в страст, която ѝ помага да се справи със стреса и емоциите, да поддържа тялото си в перфектна форма и да се чувства по-свързана с него.

Снимка: Руми, личен архив

Едва ли има нужда от повече думи, с които да представя фитнес инструкторката Румяна Илиева, по-известна като Руми. Тя разказва за личните си и професионални избори в поредицата „Жените на България“.

С тренировъчните програми, които разработва, и благодарение на неуморните усилия, които влага в тази своя страст, хиляди жени са реализирали мечтаната промяна – не само да изглеждат, но и да се чувстват добре.

„Това беше най-важно и за мен – тренировката да ми дава тонус, енергия, а свободата да правя упражнения в удобно за мен време, беше не по-малка мотивация“, споделя Руми.

Снимка: Руми, личен архив

Тя ни разказва как прави първите стъпки към домашните тренировки. Докато работи към маркетинг отдела на една от големите компании у нас, Руми записва двугодишен курс за фитнес инструктор.

„Ако някой ми беше казал, че животът ми ще продължи в тази посока, нямаше да му повярвам. Всичко започна от суета. Исках да съм слаба, красива и всичко това да е завинаги“, казва тя.

През 2007 г. започва да споделя за новия си начин на живот онлайн, който освен тренировъчни режими включва и здравословно хранене.

„Получавах съобщения от всякакви хора, което ме вдъхнови да качвам повече и по-разнообразно съдържание. Когато усетих, че става все по-трудно да съчетавам това с работата, реших да напусна.

Днес, години по-късно, Руми може да се похвали, че е успяла да запали хиляди жени по движението и да ги мотивира за смелите промени в живота.

Снимка: Руми, личен архив

За да се случи това, самата тя е направила сериозни трансформации. Денят й, например, започва в 7 сутринта. Това е времето, в което е най-креативна да създава ново съдържание и да посвети моменти на себе си.

„Научих се, че не е нужно да съм изтощена. Румяна преди щеше да работи по минимум 10 часа на ден и да се лишава от много. Румяна в настоящето избира да живее в него“, казва инструкторката.

За нея няма невъзможни неща, има действия, зад които стои усещането, че ще постигнем целите си.

„Те трябва да изглеждат като детска игра“, категорична е Руми, която ни напомня, че освен за тялото, трябва да се грижим и за душевното си състояние.

„Емоциите са онова, което ни прави живи“, казва тя.

Начинът, по който тялото ни реагира на тях, я подтиква да учи за терапевт – нова роля, в която ще я видим в бъдеще. Провокират я и здравословните проблеми, които отключва от стрес и напрежение.

„Единственият начин задържаните емоции да излязат от тялото е през поведението ни“, категорична е Руми. Колкото до вътрешната й нагласа – известната инструкторка е все по-балансирана и удовлетворена, а най-важното е, че се радва искрено на живота.