Още по-стилна, по-женствена, по-истинска... 

Така застана пред камерите ни Мишето, както я наричат всички. Думите ѝ звучат като песен, написана от душата ѝ, защото музиката е начинът да изрази себе си и само тя руши вътрешните ѝ бариери.  

Снимка: Евгений Милов

Музиката присъства през целия й живот. Израства заедно с нея, става част от нея. Родителите ѝ бързо забелязват необкновения талант, който има, и още на 4-годишна възраст Михаела се качва на сцената, за да постави завинаги фамилията Маринови на нея.  

Снимка: Virginia Records

Днес Мишето е само на 25 и вече е постигнала невероятни успехи в съвременната българска музика. Тя създава хит след хит, печели множество награди, радва се на обичта на публиката и е съхранила всичко земно и човешко у себе си.  

В Жените на България” ви срещаме с нежното и крехко създание с феноменален глас Михаела Маринова.  

„Музиката е моето спасение. Не знам дали е възможно човешко същество да ме направи толкова щастлива, колкото ме прави музиката”, споделя тя.  

Снимка: Евгений Милов

Казва, че дори и в най-големите си разочарования по пътя към успеха не се е съмнявала, че музиката е нейна мисия.  

„Лекувам себе си чрез нея, но помагам и на други, вдъхвам им вяра”, казва Мишето. 

Пътят за младата изпълнителка изглежда ясен от самото начало. Помни как родителите ѝ вкъщи са пускали българска музика, а в по-късните си години започва да се вдъхновява от образите и творчеството на Тина Търнър, Фреди Меркюри, Уитни Хюстън - все музикални легенди, които вече не са сред нас, но са оставили своя ярък отпечатък.  

Михаела Маринова също оставя следа още в първия риалити формат, в който участва. Тогава е само на 15, но истинските успехи за нея тепърва започват. А също и сблъскът с реалността.  

Снимка: Евгений Милов

„С много труд и постоянство вървя напред. Зад себе си имам немалко лишения, пътувания, безсънни нощи, за да се уча от най-добрите и да сбъдна мечтата си”, разказва тя.  

Снимка: Virginia Records

Не закъснява и с дебютния си самостоятелен сингъл „Стъпка напред”, който представя през 2015 г. Песента бързо се изстрелва до челните позиции в чартовете на радиата, стрийминг платформите и телевизионните музикални канали.  

Мишето прави своята огромна стъпка към сърцата на хората, за да остане в тях и до днес. Близо 10 години по-късно тя разкрива все така от себе си с песен, но го прави по-уверено и осъзнато.  

„Ще си разголя душата, докато пея. Ако трябва да го кажа с думи, ще се притесня, но музиката събаря всички бариери у мен”, споделя тя.  

И колкото разлика да има между Михаела на 15 и тази на 25, тя продължава да бъде наивна, сякаш у нея живее Мишето, което иска да вярва в чудеса.  

Снимка: Virginia Records

„За съжаление, животът удря шамари, които те свалят рязко на земята и ти казват, че приказките са в книжките, а чудесата във филмите и не всичко е красиво и прекрасно”, споделя изпълнителката, която също води своите битки.

Не крие, че е емоционална, преживява нещата, обича да плаче - това ѝ дава сила.  

Снимка: Virginia Records

„Знам, че така ще видя ситуацията от друг ъгъл. Някои неща се преживяват трудно, остават белег до живот, но и болката може да се излее в музиката”, казва Мишето.

Музиката я събира в трудни моменти, затова е смисъл за нея и онова, в което да гори.  

„Ние двете като най-добри приятелки вървим и се развиваме заедно”, категорична е тя.  

И все пак не забравя да търси баланса, да не прави и невъзможни жертви. Вече знае кога да поспре и да си поеме дъх, преди да продължи.

Снимка: Virginia Records

„Не си представям моят път да свърши след няколко години, представям си да бъда на сцената цял живот”, споделя Михаела.  

Снимка: Virginia Records

Защото там е себе си...уверена е, има сили да върви напред и...да търси любовта. 

„Не спирам да търся любовта! Тази любов - моята”.