Дойде ред и на епизод 2 на новата дигитална поредица „Жените на България“. Нейн дом е btvnovinite.bg, а всяка сряда ви очаква нова среща с вдъхновяваща дама. След стихията в пилотния епизод – командир Надежда Доганова от "България Еър", сега открехваме завесата към света на една цветна личност – актрисата Йоанна Темелкова.

С нея говорим за голямата й любов - театъра, с който преди няколко години се разделя. За характера да вземеш подобно решение. Защо е неблагодарно да си актьор у нас? За славата, когато бързо станеш "популярен". За мелницата, наречена театър, в която хората често забравят, че актьорите влагат чувства и въображение. За модерния свят, който не й понася. За все по-голямата загуба на ценности. За желанието да се върне в детството на село. За любовта към футбола, предадена от дядо й. Фен е на „Манчестър Юнайтед“! И защо все по-често се чуди дали да не спре с актьорската кариера?

Снимка: Ладислав Цветков

Йоанна е истински представител на зодията везни - емоционална, бурна и многолика. Обожава живота. Майка и съпруга. С впечатляващо чувство за самоирония, безкрайно необходимо за актьорската професия, в която се впуска като дете. Родена през 1986 г. в София, тя е сред най-успешните актриси от младото поколение в българския театър. На телевизионната аудитория става позната с участието си в редица сериали и филми.

Снимка: Ладислав Цветков

„Не съм се стремяла към никакъв връх в професията. За мен няма връх. Пътят е важен. Няма точка, до която да стигнеш и да кажеш - ето, аз стигнах, свърших. Напротив, трябва да надграждаш всеки божи ден“, споделя Темелкова.

Снимка: Ладислав Цветков

Това, което я огорчава, е отчуждението между хората: „Тази пандемия още повече ни отдалечи. Много се озлобихме. Самата аз усещам, че се промених. Станах по-агресивна към негативните хора. Писна ми от този негативизъм. Имам чувството, че голяма част от нашето общество живее с идеята, че някой с нещо му е длъжен. Има една думичка - благодаря. Не коства нищо, но ние не сме свикнали или сме отвикнали да я употребяваме.“

Силни думи. Такива ще бъдат всички думи, които ще чуете от Йоанна във втория епизод на „Жените на България“. Очаквайте го утре – сряда (27.04). Мястото е ясно: btvnovinite.bg.