"Моята задача като дете беше да дам всичко от себе си, за да успея. Бях дала обещание пред семейството си, а след това пред себе си. Постарах се да не разочаровам никого. Ако можех сега, просто щях да ѝ кажа - мамо, аз успях!"

Думите принадлежат на една от най-успешните, най-обичаните и най-харизматичните спортистки на България - бронзовата медалистка от олимпийския турнир по борба от игрите в Токио миналото лято - Евелина Николова. Борбеното момиче с нежна душа, но смело сърце е наш специален гост в Епизод 3 на новата ни дигитална поредица "Жените на България". 

Снимка: Ладислав Цветков

Днес, на Ева й липсва само едно нещо, но то не може да бъде заместено от нито една друга доза щастие - прегръдката на мама. Животът е суров към момичето. Тя губи майка си преди да е постигнала най-значимите успехи в спорта. Убедена е обаче, че там-горе, на небето, има ангел хранител.

"Иска ми се тя просто да се гордее с мен", признава една наистина вдъхновяваща жена, която не се огъва под бурите на съдбата. Пада, изправя се, остава на колене, надига се, тръгва отново напред, за да вдигне победоносно ръка!

Тази история е историята на малката Ева с големите, будни очи, която преди много години тръгва да преследва мечтата си. Ева, която познава до болка разстоянието от родния Петрич до Кюстендил. Тези сто и осем километра, които стотици пъти изминава с автобуса, защото е обещала пред семейството си – да успее!

Снимка: Ладислав Цветков

И успява. Дадената дума пред майка й и пред батко й.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!