На 1 юни 2020 г. се навършват 20 години от създаването на първата частна национална телевизия в България – bTV. По повод юбилея близо 50 ключови за България и развитието на bTV хора, популярни личности и експерти с нестандартно мислене се включиха с коментари и разкази за историята на bTV, нейните най-големи успехи, емоционални, трудни или знакови моменти.

Специалната празнична програма „20 години с теб“ припомни на зрителите как медията се превърна в телевизионния канал с най-голям зрителски интерес и доверие в България.

Водещите Деси Стоянова и Николаос Цитиридис срещнаха зрителите с много любими лица от незабравими и настоящи предавания, сред които директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Венелин Петков, главния редактор на bTV Новините Гена Трайкова, както и с водещите на „Тази сутрин“ и „120 минути“ Антон Хекимян и Светослв Иванов и спортните журналисти Флорина Иванова и Петър Бакърджиев.

Зрителите се запознаха и с онези 20 емблематични неща, които определят ролята на телевизията в живота на българите и показват стандартите, които тя поставя през годините.

И като на всеки рожден ден празникът премина със споделяне на поздрави от цял свят, смях, веселие, специална торта от журито на MasterChef и подаръци. Специално участие в „20 години с теб“ взеха Васил Найденов, Ицо Хазарта, Преслава, Веселин Маринов и други.