Тест-пилотът на Ферари Марк Жене призна пред испанските медии, че новите тестове на ФИА за подвижността на подовете на колите във Формула 1 няма да окажат никакво влияние на представянето на болида на “Черните кончета”. Следващата надпревара от шампионата е на пистата “Каталуния” в Испания, където аеродинамиката играе съществена роля за скоростта на колите. Жене призна, че инженерите на Скудерията са направили само леки промени по пода на F2007, след новите изисквания на ФИА, но това по никакъв начин не е попречило на Фелипе Маса да грабне победата в Бахрейн.

 

“Нашата кола си е редовна от началото на годината и аз не се притеснявам”, заяви Жене. “Направихме някои промени, за да преминем успешно тестовете на ФИА след Австралия, но това не промени бързината ни. Новите изисквания засягат всички отбори, не само нас. Нашите подове се движат само, за да не се счупят при инцидент с висока скорост”, допълни той.

 

Тази седмица ФИА реши от Гран при на Испания тежестта, която ще бъде прилагана по време на теста, да се увеличи 4 пъти (от 500 на 2 000 нютона) и според Жене това ще наложи нови леки промени по дизайна на автомобила на Ферари.     

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""