От отбора на Ферари се надяват взелият си една година почивка от Формула 1 бивш технически директор на тима Рос Браун, да се завърне при тях през 2008 година. Вчера стана ясно, че от Хонда сериозно обмислят възможността да предложат на Браун, да започне работа при тях от догодина. Японците се намират в много тежко положение от началото на сезона. Болидите на Рубенс Барикело и Дженсън Бътън имат множество проблеми и по време на първите два старта в Австралия и Малайзия едвам се движеха в края на колоната. Според “Autosport” шефът на тима на Хонда Ник Фрай е провел преди няколко дни разговор с Браун и му е отправил предложение за работа.

 

„Очевидно Рос е свободен агент, но се надяваме като английски джентълмен да удържи на думата си и първо да разговаря с нас преди да подпише договор с някой друг отбор”, сподели за “The Guardian” говорителят на „Черните кончета” Лука Колиджани.

 

По-рано тази година пред „Auto Motor und Sport” самият Браун даде ясно да се разбере, че ще говори първо с Ферари преди да реши за бъдещето си във Ф1. „Ферари са ми дали толкова много така, че е нормално първо да говоря с тях. Ако ще се върна искам ново предизвикателство в Маранело", каза тогава Браун.

 

Според повечето специалисти, Браун ще се завърне във Ферари само ако застане начело на тима от Формула 1. Както е известно, миналата зима Жан Тод бе назначен за изпълнителен директор на Ферари и функциите му Гран при би трябвало да се ограничават с всеки изминал месец.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""