Завършилият на трето място в третия ден от тестовете предхождащи четвъртия кръг в шампионата на Формула 1 Ярно Трули остана доволен от представянето си. Пилотът на Тойота успя да задмине конкуренцията в лицето на Хейки Ковалайнен от Рено с разлика от по-малко от 7 стотни. Италианецът се оплака от постоянно сменящите се климатични условия на пистата "Каталуня" в Испания.

 

"Доволен съм, че успяхме да изпробваме новия пакет. В момента продължаваме да внедряваме нови елементи в болида, така че се надявам да вървим в правилната посока, съдейки по показаното като времена в днешния ден", казва Трули.

 

Ярно все пак каза, че все още е твърде рано да се взимат някакви заключения заради постоянно променящата се настилка на трасето в Барселона. "Имаше и много вятър, добавя той. – Това оказва голямо влияние върху настройката на автомобила. Въпреки това, всичко се разви по план и успяхме да направим и няколко по-дълги излизания. Събрахме много важна информация, която ще ни помогне по време на състезателния уикенд."

 

Гран при на Испания е на 13 май.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ