Героят на съботния ден в Гран при на Монако Ейдриън Сутил, който записа първо време в третата свободна тренировка преди квалификацията, сподели че е повече от доволен от представянето си в Княжеството. Скромният отбор на Спайкър тепърва трябва да спечели първата си точка в актива, но без съмнение отбелязва прогрес във всеки един старт и резултати като тези в съботната тренировката на "Монте Карло" могат само допълнително да мотивират холандците. Те със сигурност са доволни от представянето на своя пилот Сутил, за когото наскоро се заговори, че може да замести Ралф Шумахер в отбора на Тойота през следващия сезон.

"Поне имахме възможността да се състезаваме с останалите, сподели Сутил. – Беше много интересно състезание за мен. Често ми развяваха сини знамена, но в един определен момент Трули беше толкова бавен, че времената ни станаха с 4 секунди по-бавни от нормалното."

"Имах проблеми със спирачките. Това бе причината да напусна състезанието. Изпуснах точката за спиране в третия завой, докоснах мантинелите с предните си гуми и всичко свърши", коментира Ейдрън.

Младият германец също не пропусна да отбележи, че въпреки отпадането си е доволен от прогреса, който отборът му е постигнал в това Гран при.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ
Снимка: Reuters