Днешната квалификация бе особено разочароваща за отбора на Хонда във Формула 1. Двамата пилоти на отбора Дженсън Бътън и Рубенс Барикело завършиха съответно 15-ти и 19-ти. Това бе втори лош резултат за екипа през тази година, след като в Австралия и двете им коли завършиха извън челната 10-ка.

 

Опитният Барикело съветва Хонда да бъдат по-постепенни в развитието си. Японците прекалено бързо искат да постигнат така желаните резултати и от там идват основните проблеми на екипа, според него.

 

Що до квалификацията Рубенс призна, че е взел "мулето", което не било настроено за него, което тотално го пратило извън сметките на големмите и той дори не можа да прескочи първата част на квалификацията. "Изпробвахме много нови неща по колата, но нито една от тях не проработи правилно. Сега трябва да се върнем в Европа, да обмислим станалото и да почнем да взимаме правилните решения", съветва мъдро отбора си Рубенс. 

 

Стартиралият от първа редица и завършил на подиума със същия отбор през миналата година Дженсън Бътън сподели, че много неща в пакета не са така както би трябвало да бъдат. "Добри сме в измъкването от тежките ситуации, така че мисля, че ще се справим и този път, смята оптимистично британецът. – Момчетата работят усърдно в завода и това е може би добре в по-дългосрочен план. Можем да осъзнаем, че нещата не се движат в правилната посока и да се опитаме да се справим с тях", завършва той.

 

Хонда завършиха на четвърта позиция миналата година при конструкторите, а Бътън и Барикело бяха на шеста и седма позиция респективно в таблицита при пилотите.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/