Скандалите във Формула 1 продължават. Президентът на ФИА Макс Моузли заяви, че все още има шанс недоволните отбори да се оттеглят от световния шампионат.

"Компромисът, който намерихме, ми се стори лично на мен добър за спорта. Възможно е екипите да започнат собствен шампионат. В правото си са, ако следват международното спортно право", казва Моузли.   

Преди два дни стана ясно, че Формула 1 ще разполага с пълния състав от сегашните отбори и през сезон 2010, след като Макс Моузли постигна споразумение с осемте недоволни отбора относно съкращаването на бюджетите.След повече от два месеца спорове двете страни стигнаха до съгласие и така десетте отбора, заедно с Кампос, Манор и ЮСФ1, ще започнат заедно на стартовата решетка през следващия сезон.

Макларън, Ферари, Браун ГП, БМВ-Заубер, Рено, Тойота, Ред Бул и Торо Росо заплашиха с оттегляне от Формула 1 и създаване на конкурентен шампионат по автомобилизъм. Това бе резултат от новото правило на ФИА, според което всички отбори ще разполагат с доброволен таван в бюджета от 45 милиона евро, който ще носи техническа свобода и правото на предсезонни тестове.