След като късно снощи спечелилият пол-позишън в Монако Михаел Шумахер (Ферари) беше наказан да стартира от последното място на стартовата решетка, днес екипът на “Черните кончета“ взе решение Пилето да стартира от бокса. Освен това двигателят в болида на германеца също ще бъде сменен. Италианците са преценили, че след като Михаел ще тръгне последен, за него би било по-добре да стартира с нов мотор. Най-вероятно резервоарът му ще бъде пълен до горе с бензин и така по време на състезанието Шуми ще спира само веднъж в пита.

В същото време съотборникът на Михаел във Ферари Фелипе Маса, който ще стартира от последната редица заради катастрофата си от вчера, също получи нов двигател. Механиците са преценили, че така ще намалят рисковете за повреда в колата на бразилеца до минумум.

Както е известно, вчера Михаел спечели пол-позишън на пистата “Монте Карло”, но осем часа по-късно времената му от квалификацията бяха изтрити. Съдиите на ФИА решиха, че германецът нарочно е натиснал спирачките на завоя “Раскас“ в последните секунди на сесията и по този начин е попречил на основните си конкуренти да се борят за първата позиция на старта.

СТЕФАН ХР. ИЛИЕВ