Първият пилот на отбора на световните шампиони във Формула 1 Рено - Джанкарло Фисикела смята, че ще изиграе решаваща роля във връщането на французите към сметките. Те се представиха разочароващо в първите три старта от сезона, като не успяха да запишат нито един подиум. Пилотите на отбора се оплакват от загуба на сцепление от новия им болид R27. Въпреки проблемите обаче Фисикела остава оптимист за бъдещето и вярва, че ще има силите, за да върне Рено в челната тройка.

 

"Бил съм и преди в подобни ситуации. Един пилот може да промени цялото положение в даден отбор, стига да знае как да мотивира хората около себе си, започва Фиси. – Всички в Рено знаят, че като стъпя на пистата давам абсолютно всичко от себе си и извличам максимума от пакета. Убеден съм че всички в Рено работят на върха на възможностите си, за да върнат колата ни там, където беше през миналия сезон", казва Джако.

 

Италианцеът не може да каже кой точно елемент от болида не работи правилно. Той смята, че неговата работа е да мотивира хората си. "Аз и Хейки можем единствено да се оплачем от липсата на достатъчно прилепяне към пистата. Също така времената в серия от повече обиколки са непостоянни и това влияае негативно на представянето ни в състезанията", каза Джанкарло.

 

Бившият пилот на Минарди, Джордън и Заубер е посетил завода в Енстоун, Англия и сподели, че всички работници са пределно решени да върнат отбора към борбата за титлите.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ