Роберт Кубица бе най-бърз в последния ден от първите официални тестове във Формула 1 на пистата "Рикардо Тормо". Втори остана Адриан Сутил, а трето време даде Дженсън Бътън, като и двамата пилоти управляваха болиди от миналия сезон.

Сутрешната сесия бе прекъсната в 36-а минута, след като в 12-ата си обиколка на трасето болидът на Фелипе Маса се възпламени. Причина за инцидента бе изтичане на масло върху изпускателната система, което предизвика пожар. След близо 5 часа в боксовете Маса отново се завърна пистата и завъртя 68 обиколки, като даде пето време.

И днес повечето пилоти работиха върху специфични настройки на болидите и опити с подвижното задно крило. От Пирели пък защитиха критиките за бързото износване на гумите им с настояване на ФИА за нови по-меки смеси от тези на Бриджстоун, с цел състезанията да станат по-динамични заради повечето наложителни спирания.

Според компанията издържливостта на един комплект е 100 км., като за следващите тестове в Херес и Барселона типовете ще претърпят промени.