Пилотът на Ферари Кими Райконен предупреди своите конкуренти, че италианският тим вече е много по-силен от преди. След първите два дни от тестовете на пистата “Каталуния”, финландецът е с най-добро време и според него, новите модификации по F2007 са направили автомобила му много по-бърз.

 

“През тази пауза научихме много неща. Никога не се знае какво правят конкурентите ти, но сега сме много по-уверени от преди”, заяви Райконен. “Колата е много бърза, но нека изчакаме да видим какво ще стане по време на състезанието тук другата седмица. Намерих някои по-добри настройки за мен и сега изглежда, че колата се движи точно както искам. Шампионатът е много оспорван, всички сме много близо с точките. Сега е много важно да се представим на ниво през следващите състезания”, допълни Кими. 

 

“Чувствам се много по-уверен във възможностите на автомобила. Не бях много щастлив след квалификациите в Мелбърн и Малайзия. Знаехме, какъв е проблема, но не можехме да направим нищо заради малкото време между надпреварите. Сега вече всичко е наред. Открихме нещо, което ще ми бъде много полезно и ще използваме пълния потенциал на болида”, завърши “Айсмен”.

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""