Остин, Тексас ще направи дебют във Ф1 тази неделя. Гран при на Съединените щати е провеждана 51 пъти. Четири писти – Себринг, Ривърсайд, Уоткинс Глен и Индианаполис и 5 улични конфигурации – Лонг Бийч, Лас Вегас, Детройт, Далас и Финикс са били досега домакини на надпреварите.

13-ият по големина град в Щатите изгради своето трасе "Circuit of The Americas" за 30 месеца. Проектът коства 450 млн. долара. Договорът е за 10 години, като организаторите ще изплащат такса от 25 млн. на сезон.

Продадени са 120 хил. билета, а местната икономика очаква приходи от 220 млн. Средната скорост на пистата е 200 км/ч. Трасето се състои от две дълги прави и 20 завоя и е на най-близко по характеристики с уличната конфигурация на Валенсия.

Очаква се разходът на гориво, подобно на Абу Даби, да е сред най-високите за сезона. Най-големия проблем за първото състезание в Остин, е успоредният старт на финалния кръг от НАСКАР на Хоумстед в Маями, който ще определи и шампионът.

Сериите са едно от най-значимите състезания, като телевизионната аудитория рязко контрастира със слабия местен интерес към Ф1.