Бившият технически директор на Ферари Рос Браун беше официално потвърден днес за новия шеф на отбора на Хонда във Формула 1. 52-годишният англичанин ще замени на поста Ник Фрай, който ще остане в тима като изпълнителен директор. Двамата пътуваха заедно до Токио за разговори на високо ниво с босовете на тима. Браун се завръща в Гран при след едногодишно оттегляне от Формула 1 и след десетгодишна съвместна работа със седемкратния шампион Михаел Шумахер. Британецът започва работа на 26 ноември и ще отговаря за дизайна, инженерите и създаването на състезателните автомобили.    

 

Хонда записаха срамен сезон тази година, като Дженсън Бътън спечели само шест точки, а съотборникът му Рубенс Барикело за първи път от петте си сезона във Формула 1, завърши без да запише точка. 

 

"Много съм щастлив от преминаването ми в Хонда. Те са отбор с голяма история във Формула 1 и съм убеден, че ще мога да помогна тима да покаже пълния си потенциал", сподели Браун. „Хонда разполага с първокласни инженери и свърши чудесна работа този сезон, от която резултатите ще се проявят в бъдеще. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да преоткрие пътя към победите", завърши англичанинът.  

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""