Бившият световен шампион във Формула 1 Нелсън Пикет съветва Фелипе Маса да спечели вътрешната борба във Ферари с Кими Райконен. Бразилецът трябва да се наложи като първи пилот на Скудерията, защото има повече шансове да стане световен шампион от съотборника си.

 

Маса спечели по безапелационен начин последното състезание на пистата "Сахир" в Бахрейн, докато Кими изоставаше. Така бразилецът сега изостава на четири точки от тримата водачи – Алонсо, Хамилтън и Райконен, които споделят по 22. Повечето критици обаче си обясняват изоставането на Фелипе в класирането с провалената му квалификация в първото състезание през тази година, когато Маса трябваше да тръгне последен. След прекрасно свършена работа обаче заместникът на Барикело стигна до шестата позиция.

 

"Преди началото на сезона нямах представа кой точно ще се наложи във Ферари, казва Пикет. – Сега обаче мисля, че на всички е ясно – Маса е много по-добър. В последно време Формула 1 се печели в първия завой, а Фелипе винаги е по-добър в квалификациите. Гумите сега са еднакви. Няма дни, в които Мишлен да са просто по-добри. Няма дни в които колите да се чупят. Задминаванията също станаха невъзможни. Ако направиш добър старт и успееш да излезеш първи от първия завой, 90% от работата вече е свършена. След като Маса е по-добър в квалификацията не виждам по какъв начин Райконен ще стане шампион."

 

Бившата легенда на Формула 1 смята, че ако Ферари успеят да подържат техническото си преимущество пред останалите отбори до края на годината, то борбата ще е само между пилотите на италианците.

 

Трикратният шампион смята, че между Маса и Барикело няма нищо общо. "Маса просто е много добър. Ако продължи да прави, това което прави, не виждам кой би му правил конкуренция", добавя той.

 

Пикет също така не мисли, че който и да е от пилотите в момента може да се сравнява с  Михаел Шумахер, който въпреки всичко не напусна кервана по най-добрия начин. Този който заслужава адмирации, според Нелсън, е Фернандо Алонсо, който се възползва от всяка една възможност, която му се предоставя.

 

"Всички помнят грешките на Маса, но защо не помнят за тези които Райконен направи в Макларън?", завършва Нелсън Пикет.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ