Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса се надява тимът да запази добрата си форма и да се възползва от импулса, който даде победата на Маса в последното състезание – за Гран При на Бахрейн. „Скудерията” демонстрира чудесна форма по време на тестовете на пистата „Каталуния” в Барселона тази седмица, след като Маса беше най-бърз в сряда, а съотборникът му Кими Райконен записа най-добри времена в понеделник и вторник.

„Със сигурност съм много мотивиран. Убеден съм, че ще сме силни, както бяхме в Бахрейн. Ако изключим резултатите, които по доста причини не бяха точно идеални, съм много мотивиран. Щастлив съм, че успях да победя в Бахрейн, но сега продължаваме да работим здраво и искаме да използваме импулса”, коментира бразилецът.

Въпреки че тимът на Макларън-Мерцедес беше по-бавен на тестовете от Ферари, Маса е убеден, че британският тим също е направил крачка напред в развитието си преди състезанието в Испания. „Много е трудно да се каже. Макларън е силен във всеки един аспект, което се видя ясно в първите три състезания. Сигурен съм, че ще стават все по-добри. Това не винаги се вижда по време на тестовете, но те се развиват, точно както и ние”, заяви Маса.
Бразилецът се намира на пет точки зад водачите в генералното класиране Кими Райконен, Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. Проблеми по време на квалификацията в Австралия и лош старт в Малайзия лишиха Маса от шанса да се бори за победата в тези състезания и той трябваше да се задоволи със съответно шесто и шето място. „Иска ми се да можех да променя първите две състезания, особено второто, но това не е нещо, за което мисля постоянно. Трябва да се концентрираме върху състезанията, които предстоят и да свършим добра работа в тях”, коментира той.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""