Завършилият на пета позиция днес в Малайзия бразилец Фелипе Маса от екипа на Скудерия Ферари, сподели че не съжеллява за маневрата, която предприе към Люис Хамилтън в началото на състезанието. В последствие, тя го изкара извън пистата. На практика там участието му бе вече предрешено. Така се изпариха надеждите на Ферари за добро представяне.

 

Маса стартира от пол-позишън, но след първия завой вече бе трети, след като пилотите на Макларън буквално се изстреляха още с изгасването на светлините. Съотборникът на Алонсо Люис Хамилтън успя да задържи двете Ферарита назад, за да помогне на съотборника си да натрупа преднина. Това изнерви Маса, който атакува Люис в четвърти завой, но гумите му блокираха, той изгуби контрола на автомобила си и излезе в тревата. Успя да се върне, но на незавидната пета позиция.

 

"Макларъните стартираха много добре и успяха да стигнат първи в първия завой, започва Маса. – Опитах се да се противопоставя във втория завой, но за да не докосна Алонсо трябваше да натисна спирачките. Тогава Хамилтън се възползва, защото бе в по-изгодната линия и успя да стане втори", каза Маса.

 

Фелипе също каза, че е можел да се съревновава с Алонсо. Това го е напрегнало допълнително, защото е искал да задмине Хамилтън на всяка цена. "Понякога такива задминавания се получават, понякога не. Дано следващия път всичко мине добре", бе оптимист Маса.

 

"Ще бъде много оспорван шампионат. Имаме шанс още следващото състезание да се завърнем там, където бяхме в Австралия, така че очаквам надпреварата с нетърпение", каза младата звезда на италианците.

 

Маса също добави, че е особено впечатлен от представянето на Макларън в днешното състезание, след като британците завоюваха двойна победа. "Не съм изненадан от това, че са в челото - те имат страхотен отбор с двама прекрасни пилота. Впечатлен съм от скоростта им. Това значи само едно - че трябва да работим още повече", завърши Маса.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""/