Бразилецът Фелипе Маса от екипа на Ферари във Формула 1, който спечели днешната квалификация за утрешния старт на пистата "Сепанг", изрази очакванията си за предстоящата надпревара. Той смята, че е по силите му да си завоюва победата. При евентуален успех, това ще е втора поредна победа за екипа му.

 

Задачата далеч обаче няма да е лесна, тъй като конкуренцията от Макларън този път изглежда по-силна от онова, което показаха като скорост в Австралия. Фернандо Алонсо загатна за скоростта си във втората част от квалификацията, когато записа наистина феноменалното 1:34.057, с което затвърди прогресът на отбора му. Ибериецът не успя да довърши започнатото, след като в третата част от квалификацията Маса бе безкомпромисен.

 

Щастливият победител сподели, че е много радостен от резултата. "Нещата тук изглеждат "малко" по-различни от Австралия, където стартирах от последна позиция, започва шеговито Маса. – Обиколката ми бе чудесна. Дадох всичко от себе си. Във втория си опит се натъкнах на трафик и нямаше как да подобря времето. В началото на последната ми обиколка закапа малко дъжд, но вкрайна сметка това не попречи на крайния резултат", завърши Фелипе.

 

Макар че доминираха в предишният кръг от шампионата, Маса споделя, че Макларън днес са били изключително бързи и че състезанието ще бъде много оспорвано.

 

 

 

Състезанието за голямата награда на Малайзия е утре от 10 часа.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""