Победителят в Гран при на Бахрейн Фелипе Маса каза, че е в състояние да спечели за втори пореден път, триумфирайки в предстоящото състезание на пистата "Каталуня", което ще се проведе тази неделя. Бразилецът остана много доволен от резултатите, които болида F2007 даде по време на дните на изпитания през миналата седмица. Това зарежда Фелипе с оптимизъм и го кара да се надява, че ще успее да спечели в Испания.

 

"Разбира се, че съм оптимист за предстоящата надпревара: спечелих в последния кръг, проведохме успешно тестовете през миналата седмица и всички в екипа са мотивирани до краен предел. Не виждам защо да не спечелиме в Барселона", признава Фелипе.

 

Във Ферари внедриха няколко нововъведения към болида си и останаха доволни от резултатите. "Отборът даваше всичко от себе си през изминалите седмици и наградата за труда ни са резултатите от тестовете. Самите времена бяха много добри, но не трябва да забравяме, че не може да се взимат генерални заключения за това колко бързи са конкурентите ни, при положение, че всички тестват различни неща по автомобилите. Най-важното е, че направихме крачка напред и че всичко се развива по план", завърши Маса.

 

Бразилецът е на четвърта позиция във временното класиране при пилотите. Той изостава с 5 точки от лидерите в шампионата Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън и Кими Райконен, които споделят първото място с по 22 точки.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ