Бразилската звезда на Скудерия Ферари Фелипе Маса изрази очакванията си за предстоящата надпревара на пистата "Жил Вилньов" в Канада. Състезанието, което ще се проведе през тази неделя, е от изключително важност, тъй като ще даде ясна представа за това в каква форма се намират отборите. След Гран при на Монако, където Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън спечелиха двойна победа и то с аванс от повече от минута пред, всички започнаха да си задават въпроса дали британците наистина са натрупали толкова голямо предимство. Маса, който в момента се намира на 5 точки от двамата пилоти на Макларън, смята че състезанието на "Монте Карло" не представя по реален начин разликата в класите между двата отбора.

"Нещата седят по съвсем различен начин, коментира той. - "Монреал" и "Монте Карло" се различават една от друга. В неделя ще се нуждаем от болид, който е добре настроен за по-бавните завои, където силите на прилепяне са много слаби. Не трябва да се подценяват и дългите прави, така че най-важното е да намерим правилният компромис в аеродинамиката."

Бразилецът е на мнение, че неговият отбор ще се представи на ниво в двата кръга в Северна Америка (ГП на САЩ е на 17 юни), тъй като Ферари винаги са записвали добри резултати на "Монреал" и "Индианаполис". "Целият ни пакет е много добър и не мисля, че ще имаме проблеми в идните две надпревари. В Канада най-важното е колата ни да бъде много добре настроена, тъй като се налага да атакуваш остро бордюрите", допълни Фелипе.

Той също така добави, че не се притеснява от издръжливостта на своя двигател. "Въпреки че това е второ състезание с този агрегат не мисля, че ще имаме някакви проблеми, тъй като не използвахме целия им ресурс по време на състезанието в Монако", завъриш бразилецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ
Снимка: AP