Победителят от последното състезание на пистата “Сахир” в Бахрейн Фелипе Маса е останал изключително доволен от подобренията по болида F2007. Ферари тества нова аеродинамика по време на изпитанията на “Каталуния” миналата седмица. На трасето край Барселона Скудерията доминира през три от общи четирите дни за тестове. Само в последния ден (петък), пилотът на Ред Бул Дейвид Култард записа най-добър резултат, като постави и рекорд на пистата. Според Маса, сега автомобилът на “Черните кончета” е станал още по-бърз.

 

“Преди тези подобрения колата ни бе достатъчно бърза. Ще докажем в Испания, че можем да спечелим две поредни победи”, заяви уверено бразилецът. “Сега след тестовете миналата седмица болидът е дори по-добър от преди. Надявам се, че този уикенд можем да повторим резултатите от тестовете преди няколко дни. Имам чудесна кола и съм готов отново да победя. Не ни интересува рекорда на Култард в последния ден. Ако искахме щяхме да постигнем дори по-добро време от неговото”, допълни той.

 

Маса коментира и новото предно крило на Макларън: “Привлякоха доста внимание с новото си крило. Ние обаче също имаме нововъведения и колата ни е много бърза. Макларън ще се опитат да ни се противопоставят, но се надявам отново да сме пред тях на финала”, завърши Фелипе.      

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""