Отборът на Макларън е изразил готовността си да съдейства на ФИА в разследването на температурните стойности в горивата, въпреки че жалбата им насочена към БМВ-Заубер и Уилямс по този случай бе отхвърлена.

Международният апелативен съд реши да не променя резултатите от Гран При на Бразилия, отхвърляйки жалбите на Макларън-Мерцедес. Сагата назря след края на последното състезание за сезона, което се проведе на "Интерлагос", когато бе установено, че болидите на БМВ-Заубер и Уилямс не покриват техническите регулации на ФИА относно температурните стойности на горивата в болидите си.

Въпреки че останаха разочаровани от развоя на събитията, в Макларън изразиха желанието си да съдействат на Федерацията в евентуални бъдещи дебати на тази тема.

"В интерес на всички ни е да избистрим правилата и да имя яснота по този случай. Все още не сме видяли пълната транскрипция на срещата на Съда, така че се надяваме след като го направим да бъдем сигурни в правотата на взетото решение", заяви изпълнителният директор на британците мартин Уитмарш.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""