Тази сутрин (30.04) по време на първия ден на тестовете предхождащи надпреварата в Испания през следващия месец, Макларън са използвали чисто ново предно крило. Британците вече бяха обявили, че ще предприемат подобни радикални промени по болида си. Новият спойлер има допълнителна пластина, която е прикачена за страничните елементи и минава над върха на монокока. Това е резултатът от дългата четири седмици пауза между стартовете в Бахрейн и Испания.

 

Директорът на Макларън Мартин Уитмарш загатна в изявление през миналата седмица, че отборът, който ще спечели шампионата ще е онзи, който е хвърлил най-много усилия в развитието на пакета си по време на самия сезон. "Не помня да сме имали четири седмици пауза от дълго време насам в толкова ранен стадий от шампионата. Бъдете сигурни, че няма да сме единствените, които ще внедрят нови елементи в болидите си", казва Уитмарш.

 

"Дори да не подобрим значително бързината на автомобилите ни и най-малката промяна във времената на обиколка ще изиграе решаваща роля", завършва той.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ