Тази седмица ще се проведе Гран при на Япония, 16-ти кръг от календара на Формула 1.

Пилотът на Макларън Хейки Ковалайнен очаква с нетърпение състезанието на пистата "Фуджи". Миналата година финландецът за първи път в кариерата си се качи на подиум след като завърши втори в Япония.

"Миналата година на "Фуджи" всичко беше в моя полза. Това бе едно от състезанията, където пилотът може да се представи по-силно от това, което му позволява автомобилът. Това беше първият ми подиум във Формула 1. Естествено, че обичам Япония. Нямам търпение отново да посетя Токио и да се върна на пистата, където имам само хубави спомени”, заяви Ковалайнен пред официалния сайт на Макларън-Мерцедес.

"Нямаме право на никакви грешки, трябва да сме изключително прецизни и да извлечем максимума от автомобила, за да сме на ниво", допълни финландецът. 

Съотборникът на Ковалайнен и лидер във временното класиране на Формула 1 Люис Хамилтън смята, че ще се получи вълнуващо състезание.

"За мен няма значение дали трасето е сухо или мокро, но принципно винаги е по-лесно, когато пистата е суха. За предстоящия старт в Япония ще се моля за хубаво време, но не поради тази причина. Просто искам феновете да разполагат с възможно най-добрите условия и да се насладят на невероятната атмосфера в една от най-добрите Гран при през сезона", заяви британецът.

"Миналата година състезанието беше много трудно заради лошите атмосферни условия и видимост, но като цяло се наслаждавах през целия уикенд. Японските фенове са най-ентусиазираните в цял свят – много запалени, но същевременно учтиви и чаровни. Те заслужават да наблюдават отново вълнуващо състезание", допълни Хамилтън.