Проблемите на Ферари през тази година произлизаха от бързината в една обколка. От това се оплакваше Кими Райконен, който записа две трети места в последните две квалификации на "Сепанг" и "Сахир". Неговият съотборник Фелипе Маса пък спечели два пол-позишъна, но също призна, че колата не е бърза в серия от по-малко обиколки. Въпреки това от Скудерията са крайно доволни от резултатите в дните на подготовка на пистата "Каталуня", които се проведоха през миналата седмица. Поради тази причина Кими е оптимист за предстоящата надпревара и смята, че проблемите на болида F2007 са вече решени.

 

"Както вече казах – нуждаем се от подобрение на представянето ни в квалификациите. Вече съм много щастлив, тъй като прогресът, който отбелязахме през миналата седмица, със сигурност ще даде резултат в предстоящото състезание. В последно време е от изключително значение да стартираш от колкото се може по-добра позиция на решетката. Представянето ни в квалификацията е от изключително значение, тъй като изпреварванията са много трудни, почти невъзможни", каза Кими.

 

След четири седмица пауза между стартовете в Бахрейн и Испания всички отбори внедриха нови елементи по болидите си и ще е много интересно да видим кой, по какъв начин, се е възползвал от голямата почивка. "Вярно е, че никога не знаеш с колко точно са напреднали от конкуренцията. За това трябва да изчакаме до квалификацията в събота. Резултатите за сега са доста добри и няма нужда да бързаме", добави Райконен. "Най-добрата част от сезона тепърва предстои - лятото идва и започваме с европейските стартове", завърши финландецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ