Британският пилот на Макларън-Мерцедес Люис Хамилтън не изключи възможността да се бори за титлата във Формула 1 още в дебютния си сезон. Хамилтън направи впечатляващи първи три състезания, след като се влезе в тройката във всяко едно от тях, а в Бахрейн дори победи съотборника си и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо. По този начин в момента Хамилтън е на първо място в генералното класиране с 21 точки, като го дели с Алонсо и пилота на Ферари Кими Райконен.  

„Човек винаги трябва да има вяра, че може да успее, това важи за всички аспекти от живота. Докато продължаваме да имаме една от водещите коли във Формула 1 и сме един от двата най-добри отбора, не виждам причина защо да не се борим за титлите при конструкторите и пилотите”, коментира той.

22-годишният британец, който е шампион от GP2 сериите през миналата година, споделя, че не е очаквал да стартира толкова силно кариерата си във Формула 1. „Определено не съм. Когато започваш първия си сезон, не очакваш да си сред водачите в класирането. Миналата година само гледах състезанията по телевизията, така че това, което ми се случва, е нереално. Но е страхотно и му се наслаждавам. Показваме истинската си форма и се надявам, че ще продължа да печеля точки и да използвам началото на сезона като добра основа”, коментира Хамилтън.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""