Завършилият на втора позиция в днешното Гран при на Малайзия, кръг от шампионата на Формула 1, Люис Хамилтън сподели впечатленията си пред медиите в пресконференцията, съпътстваща надпреварата. Първият тъмнокож пилот в историята на кервана заяви, че това е било обезателно най-трудното състезание в неговата кариера. Ето и най-важното от онова, което каза световният шампион в GP2 сериите.

 

Хамилтън, спрвавихте се фантастично днес. Как ще коментирате защитата си срещу Маса?

- Да, това бе най-трудното състезание за мен в кариерата ми. Да изпреваря двете Ферарита и да ги гледам в огледалата бе много приятно чувство. Знаехме, че ще бъдат по-леки на старта и преднината, която им отворихме бе чудесна. Маса се опита на няколко пъти да ме изпревари. Успях да го надхитря, като го накарах да направи грешка и да излезе от пистата. Кими после ме настигаше. Беше много напрегнато. Температурата в болида ми се покачваше постоянно и ставаше все по-трудно за каране. Въпреки това обаче се справих и не направих грешки. Колата бе безупречна. Работихме много повече от всички останали и мисля че резултатът е на лице. Искам да поздравя и хората от фабриката ни в Англия също за перфектно свършената работа.

 

Постигнахте две най-бързи обиколки по средата на състезанието. Как се държеше колата тогава за сметка на последната част от надпреварата, когато се борихте с Кими Райконен?

- Не виждах Кими в огледалата си. Следях разликата с Алонсо, а не с Кими. После разбрах, че Кими е на 6 секунди от мен. Стиснах зъби, направих всичко възможно, събрах цялата си енергия и успях да постигна стабилен ритъм. Сега съм завладян от емоциите и не мога да коментирам адекватно.

 

Люис Хамилтън завърши трети в дебютното си състезание в Австралия преди три седмици. Сега е втори на подиума в Малайзия, за да даде първата двойна победа на Макларън от много време насам.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""