След двойната победа на тима на Макларън-Мерцедес на пистата „Сепанг” в Малайзия, в Германия се издигна сериозна вълна на недоволство, съобщават местните медии. След финала на състезанието германските коментатори възвеличаха Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, но част от зрителите по телевизията останали учудени, че на почетната стълбичка, за отбора победител прозвучал британският химн „God Save The Queen”.

 

Както е известно, отборът на Макларън е базиран в Англия и се състезава във Формула 1 под британски лиценз. В същото време Мерцедес-Бенц притежава 40% от тима и е най-големия акционер в компанията. Според германското издание „Bild-Zeitung”, химна на страната „Das Lied der Deutschen” трябвало да звучи при всяка победа на Макларън, а “Bild” смята, че MP4-22 е „Наша кола”.

 

"Наистина е трудно да се разбере защо е така. Сърцето на „Сребърните стрели” е в Германия”, коментира бившият пилот във Ф1 Ханс-Йохам Щук.

 

„Разбирам разочарованието на германските фенове. Но ние сме международен отбор и най-важното нещо е победата, а не какво се чува на подиума”, заяви от своя страна спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг.

 

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""