Фернандо Алонсо даде най-добро време в днешния втори ден от първите официални тестове във Формула 1 на пистата "Рикардо Тормо" във Валенсия. Испанецът заедно със световния шампион Себастиян Фетел и новакът на Форс Индия - шотландецът Пол ди Реста бяха единствените, които успяха да запишат времена под 1 минута и 14 секунди на обиколка, на 4-километровото трасе.

Четвърти остана Люис Хамилтън. Британецът бе на пистата с хибрид на болида от миналия сезон. Той и неговият съотборник Дженсън Бътън ще представят официално новия Макларън в петък в Берлин.

Днес най-много обиколки завъртя Алонсо - 108, като в сутрешните серии във Ферари наблегнаха на тестове за реакция и управление на болида при задействана система за възстановяване на кинетичната енергия и активирано задно подвижно крило. В следобедния сеанс Алонсо, изпробва скоростния капацитет на агрегата.

В същото време инженерите на водещите тимове констатираха, че за разлика от Бриджстоун, износването на новите гуми Пирели е много по-осезаемо при максимално натоварване.

Утре е последния ден от тестовете във Валенсия. Подготовката на тимовете продължава в края на следващата седмица в Херес.