Тест-пилотът на Макларън-Мерцедес Педро де ла Роса напълно отрече появилите се спекулации, че тимът подкрепя повече Люис Хамилтън, отколкото Фернандо Алонсо. Както е известно, отборът на Макларън се състезава във Формула 1 с британски лиценз и екипът от механици се състои предимно от англичани. В испанските медии се появиха спекулации, че те подкрепят повече сънародника си Хамилтън. Някои смятат, че в Макларън сега се получава ситуацията от 2001 г. когато в отбора на Ягуар, англичаните подкрепяха повече Еди Ървайн от колкото испанеца Де ла Роса.

 

“Това за Алонсо са пълни глупости”, заяви Де ла Роса. “Всички много добре знаем, че Алонсо караше в Рено дълги години. Той имаше за шеф италианец (Флавио Бриаторе бел.р.), а съотборникът му също беше от Апенините. Признавам, че Алонсо имаше някои проблеми в Бахрейн, но това състезание не беше типично за него. Така е в света на моторспорта, не винаги се случва това което искаш. Това е, останалото са само спекулации”, допълни той.

 

Запитан дали Маса ще успее да победи съотборника си Райконен през този сезон, Педро отговори: “Райконен е много по-бърз от Маса и той е основният ни конкурент. Абсолютно съм сигурен, че трябва да се борим именно с него”.  

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""