След като постигна своята четвърта победа за сезона и първа в Монако световният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо (Рено) сподели на официалната пресконференция след състезанието, че посвещава победата на загиналия в петък шеф на компанията Мишлен – Едуард Мишлен. Както е известно, французинът се удави след като неговата яхта потъна в териториалните води на Франция.

“Посвещавам днешната си победа на Едуард Мишлен”, заяви Алонсо. “Той има една от главните засуги за победите ни през последните години във Формула 1. Искам да изкажа моите съболезнования на семейството и близките му. След като Шумахер беше наказан и тръгнах първи на старта имах доста голям шанс са спечеля, и в крайна сметка постигнах първата си победа в Монако. Надпреварата беше доста напрегната и Кими ме притискаше перз цялото време. Погледът ми беше в огледалата доста често.
Болидът се представи отлично и няках никави притеснения. Да победиш в Монако е нещо страхотно. Радвам се, че вече притежавам и тази купа”, допълни испанецът.

СТЕФАН ХР. ИЛИЕВ