Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо беше много щастлив от първата си победа с отбора на Mакларън-Мерцедес, постигната по-рано днес в състезанието за Гран При на Малайзия на пистата “Сепанг”. Той призна, че е изненадан от факта, че първият му успех със “Сребърните стрели” идва толкова рано през сезона.


“Постигнахме фантастична, страхотна изненада с това, което направихме за толкова кратко време. Свършихме много работа, вложихме много усилия, за да сме готови за първото състезание за сезона, но никога не сме очаквали да сме толкова конкурентоспособни. Наистина е трудно да се повярва, но затова искам да благодаря на всички”, заяви след състезанието испанецът.


Алонсо, който с победата си днес поведе в генералното класиране при пилотите, оставяйки досегашния лидер Кими Райконен зад себе се, признава, че е било от огромно значение да поведе колоната след старта. “Един от шансовете ни да победим в състезанието беше да сме на първо място след първия завой. И благодарение на много добрия старт, можах да се движа успоредно с Фелипе. Аз обаче бях от вътрешната страна и успях да изляза от завоя на първо място, а и със сигурност ми беше много по-лесно със съотборика ми директно зад мен, който успя да направи преднината ми по-голяма”, коментира той.


Въпреки убедителната победа Алонсо е убеден, че в Макларън все още имат много работа, докато успеят да настигнат Ферари. “Ако трябва да съм честен, имаме още работа. Ако Фелипе беше направил добър старт и беше запазил позицията си, щеше да е много трудно да удържим на тяхното темпо по време на състезанието. Така че не бива да се заблуждаваме. Със сигурност обаче сме много по-близо до Ферари, отколкото бяхме в Австралия. Ще направим още подобрения и мисля, че ни очаква сериозна битка. Нашият тим обаче има потенциала да се бори”, заяви испанецът.


Той сподели, че е имал същия проблем, който съпътства Кими Райконен в Мелбърн. “От 10-ата обиколка до първото спирне в бокса нямах радио връзка точно както Кими в Австралия. Изглежда това носи късмет в състезанията. При първото си спиране извадих късмет, че видях стрелките. Така влязох в бокса с леко съмнение дали момчетата там са готови и Рон ми каза, че радиото е било изключено”, разказа той.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

""