Временният водач в класирането при пилотите Фернандо Алонсо е на мнение, че най-добрите състезания за Макларън тепърва предстоят. Въпреки че записа две победи, и въпреки че има аванс от пет точки пред прекия си преследвач и конкурент за титлата Фелипе Маса от Ферари, Алонсо е убеден, че отборът му ще разгърне потенциала си след средата на сезона.

"От началото на годината до сега не спирам да повтарям, че ще разгърнем истинския си потенциал след средата на сезона. Не трябва да забравяме, че това ми е първа година в Макларън и че ще се чувствам най-добре в екипа след още няколко състезания. Трябва ни още време, за да се вработим напълно и да станем истински колектив, така че не прибързвайте с очакванията си. В Макларън тепърва ще ставаме все по-добри", уверен е ибериецът.

"Разбира се, че съм радостен, отговори Фернандо на въпроса дали е доволен от представянето си през първите пет старта от този сезон. - Все пак с Люис водим в шампионата. Хубаво е, че се представихме на ниво в първите пет кръга, но най-силните ни мигове ще бъдат в последните пет или шест състезания."

Алонсо е убеден, че ако продължава да печели точки по този начин, то по всяка вероятност след десетия старт ще е уверен, че ще може да спечели третата си поредна титла. "Ако след още пет старта имам актив от 76 точки, то със сигурност ще стана шампион за трети път", каза той.

Испанецът поставя Ферари като фаворити за предстоящите две състезания в Северна Америка. "През тази година ще бъдем с едни и същи гуми, но това не вярвам, че ще намали шансовете на Ферари за победа в Монреал и най-вече в Индианаполис", завърши Алонсо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

"" 

ТРАЯН САРАФОВ
Снимка: AP