Световният шампион Фернандо Алонсо (Рено) сподели вчера, че болидът му отново ще е в началото на стартовата решетка, въпреки че Апелативният съд на ФИА обяви инерционните амортисьори в колата му за нелегални, съобщава сайта clubf1.net. Рено въведе тази система миналия септември, с което увеличи бързината си с 0,3 секунди на обиколка. Сега обаче този вид техническо решение е официално забранено след дълги и продължителни дебати.

“Приехме решението на съда и това е логично”, заяви Алонсо. ”Просто се опитваме да направим най-доброто с нашия болид. Мисля, че бяхме конкурентоспособни без инерционните амортисьори на “Хокенхайм”, като оставим настрана проблемите с гумите по време на състезанието. Бяхме бързи и във всички тестове, които направихме. Освен това бяхме бързи и в Унгария, а при каране не чувствам почти никаква разлика. Поради това не се съмнявам изобщо, че остатъкът от сезона ще бъде добър за нас, напълно съм убеден в това. Със сигурност екипът разработва някои нови детайли, мисля, че за предната част на болида, затова смятам, че изобщо няма да имаме проблеми”, обясни испанецът.

Той допълни още, че е останал много учуден от решението на Апелативния съд на ФИА, особено след като се има предвид, че Рено са използвали системата близо година.