Ръководството на английския клуб Манчестър Сити заяви, че техни играчи са били обиждани на расистка основа по време на мача от турнира Лига Европа срещу Порто снощи. Срещата, която се игра на стадион "Драгао", завърши с успех на "гражданите" с 2:1.

Информацията е предадена устно на представителите на УЕФА в официалната ложа на стадиона, както и вписана в протокола след мача.

Нападателят Марио Балотели, за когото не минава мач без подобни инциденти, заяви че чул обидни подвиквания от трибуните. Халфът Яя Туре също го подкрепи в това мнение.

На пресконференцията след мача мениджърът на победителите Роберто Манчини заяви, че нищо не е чул, а и никой от играчите не му е предал подобна информация в съблекалнята. Самият Туре заяви в изявление пред Скай Спортс, че е "чул нещо".

"Именно затова обичаме да играем във Висшата лига, защото там никога не може да се случи такова нещо. Може би в другите страни не очакват цветнокожи играчи да излязат на терена. Но хубавото е, че Марио вече може да се контролира, след като няколко пъти реагира по-емоционално на обидите", каза още Туре.