УЕФА определи съдийските бригади за полуфиналите на европейското първенство в Полша и Украйна.

Първият полуфинал, в сряда в Донцек, между Португалия и Испания ще бъде ръководен от турчина Джюнейт Чакър. Негови асистенти са сънародниците му Бахатин Дуран и Тарик Онгун, а допълните двама са Хюсейн Гьоджек и  Бюлент Йълдъръм. Четвърти рефер е Дамир Скомина от Словения.

Френска е бригадата за Германия – Италия. Стефан Ланоа с асистенти Фредерик Кано и Микаел Аноние. Допълнителни са Фреди Футрел и Руди Буке, а четвърти съдия е Хауърд Уеб от Англия.

На Евро 2012 Чакър ръководи 2 мача от груповата фаза – Украйна – Швеция и Италия – Ирландия. Досега е свирил един мач на един от двата съперника – Португалия –Норвегия от квалификациите за този шампионат. Тогава Роналдо и компания победиха с 1:0.

Ланоа пък ще води втори мач на Германия в Полша и Украйна. В първия бе на късмет при победата на Бундестима срещу Португалия с 1:0. В групите той бе рефер и мача Гърция – Чехия.

През 2011 г. под ръководството на французина германците загубиха контрола от Австралия с 1:2, а с неговото съдийство италианците записаха нулево равенство срещу България на Националния стадион "Васил Левски" в квалификациите за Мондиал 2010.