Рекордната покупка в историята на Манчестър Юнайтед - Хуан Мата бе представен официално пред медиите. Испанецът, който бе купен от Челси за 37.1 млн. паунда, ще носи екипа с номер 8 в тима на "червените дяволи".

"Исках да отида на място, на което ще се чувствам щастлив и тук изпитвам точно това. Манчестър Юнайтед е грандиозен отбор, който има най-много фенове по света.

Това е стъпка напред в моята кариера и голямо предизвикателство. С футболистите, които са в отбора в момента и тези, които ще се присъединят през лятото, Юнайтед със сигурност ще постига успехи.

Снимка: БГНЕС

Обичам да играя навсякъде. Харесва ми да бележа голове и да асистирам за тях. Ще дам най-доброто от себе си, за да покажа на какво съм способен.

Манчестър Юнайтед е голям клуб, който е рекордьор по спечелени шампионски титли на Англия. Най-много харесвам характера на този отбор. Ако друг тим бе в подобна ситуация, би било много трудно да се съвземе и да стане шампион, но Юнайтед може да го направи.

Мнението ми за Манчестър е било, че винаги се бори за трофеите и умее да излиза от сложни ситуации. За Юнайтед е важно да завърши в топ 4, защото така ще може да играе в Шампионската лига.

Това е ново предизвикателство за мен. Смятам, че понякога трябва да започнеш начисто. Това бе шанс за мен да продължа кариерата си в Англия. Английската Висша лига е фантастична и това е правилният клуб за мен.

Снимка: БГНЕС

Този трансфер бе от голямо значение за мен заради предстоящото световно първенство. Трудно е да получиш място в състава на националния отбор на Испания, защото за него се борят много футболисти. Искам да покажа на селекционера, че трябва да бъда включен в състава за Мондиал 2014.

Получих голям урок от Челси. Заради това, че не играх в последно време, научих много неща за спорта и да се справям с нещата от живота.

Нямам търпение да играя с Уейн Рууни. Той е сред най-добрите футболисти в историята на тази страна. Уейн е нападател, който умее да бележи, да подава и да взима топката от центъра на терена", заяви Мата.