На 14 октомври, неделя, от 11 часа ще се проведе демонстрационен мач по американски футбол, в който ще вземат участие играчи от 4 отбора от цяла България. Т.нар. "мач на звездите" ще открие официално есенният полусезон по американски футбол.

Играчите на Софийските Мечки, София Хоукс, Силистра Сталиънс и Софийските Войни ще бъдат условно разделени в 2 отбора – Сейнтс и Драгънс. Сейнтс ще бъдат водени от Иво Икономов (Старши треньор Софийските Мечки), а Драгънс от Антон Дойков (помощник треньор Софийските Мечки). Водещ на срещата ще е най-големият фен на играта в България и професионален коментатор – Йордан Божинов.

Публиката може да очаква много здрава игра, защото традиционно мачовете между тези два отбора са с много голям заряд. Този мач ще е и възможност за много играчи да облекат екипировка за първи път в официален мач и да опитат от истинския американски футбол.

Хубаво време, скара и тежка музика в комбинация с 22 екипирани американски футболисти за предпоставка за една зрелищна неделна утрин.

За отбора на Софийските Мечки това ще е първият от 5 мача през този полусезон.

Ето и програмата им:

3 ноември – Софийските Мечки – Букурещ Ребелс, София
10 ноември - Софийските Мечки – Сегет Батс, София
18 ноември – Земун Хайлендърс – Софийските Мечки, Белград
2 декември - Софийските Мечки – Земун Хайлендърс, София