Капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска ще продължи спортната си кариера. Преди Олимпийските игри тя обяви, че в Лондон ще участва на последното си състезание, но е променила решението си и днес дори се яви на първата тренировка на тима.

В зала "Раковски" днес от досегашния състав бяха още Елена Тодорова, Цветелина Найденова и резервата Гергана Ташева. Останалите три момичетата ще се присъединят към заниманията след няколко дни. Християна Тодорова е в Канада и се прибира в България другата седмица. Ренета Камберова и Катрин Велкова са в Албена на среща с ученици. В тренировката днес участваха Цветелина Стоянова, която ще продължи кариерата си в ансамбъла, както и състезаващата се индивидуално Мария Матева.

Новите съчетания за новия сезон са с пет чифта бухалки и с 3ленти/2 топки.

Треньорът Илиана Раева обяви, че няма да продължи да води отбора, тъй като има други планове за професионалния си живот. Тя посочи за свой заместник Ина Ананиева. В петъ предстои Управителен съвет на БФХГ, където Раева ще обяви решението си. Следващата година Европейското първенство ще се проведе във Виена (Австрия), а световното - в Киев (Украйна).