Михаил Ганев загуби финала в последната категория до 84 килограма в класическия стил на европейското първенство по борба в Белград. В спора за златното отличие българинът отстъпи на грузинеца  Дато Марсагишвили с 0:2 (0:1, 0:1) части.

Ганев, който е световен шампион от 2010 г., все пак подобри най-доброто си постижение на форуми на Стария континент, където досега печелил най-много бронз.

За да стигне до мача за титлата българският борец постигна победи срещу Ивенте Акерман (Великобритания) , Константин Фолк (Германия) и Анзор Уришев (Русия).

В категория до 63 кг при жените Елина Васева не можа да се пребори за медал, тя достигна до мача за бронзовото отличие, но там загуби от полякинята Моника Михалик с 1:2 (3:0, 1:3, 0:1).

Преди това тя отпадна на четвъртфиналите от рускинята Наталия Смирнова, но записа и две победи – срещу Шарлоте Скален (Норвегия) в първия кръг и срещу Мария Мендес (Испания) в първия мач от репешажите.

По-рано днес петкратната световна и петкратна европейска шампионка Станка Златева изненадващо отпадна още след първия си мач и остана без медал.

Така участието на жените и борците в свободния стил приключи с 5 медала, но нито един златен и сега предстои борбата в класическия стил.

Равносметката досега 4 медала при мъжете  3 сребърни спечелени от Анатоли Гуйдя (кат. до 60 кг) и Леонид Базан (до 66 кг) и Михаил Ганев (до 84 кг) и един бронзов на Радослав Великов (до 55 кг), и един бронзов при жените спечелен от Дженан Манолова в категория до 67 кг.