Красимир Инински е новият председател на Управителния съвет на Българската федерация по бокс, реши общото отчетно-изборно събрание на федерацията, в което взеха участие делегати на 52 боксови клуба от цялата страна.

Събранието, което премина при интересен декор - полицаи и многобройни частни охранители с умопомрачителни мускули, започна със скандали. Сутринта в 9:00 часа на вратата на  Министерството на физическото възпитание и спорта бе залепен бял лист с надпис:

"Отменям събранието.

Подпис

Владимир Чернев"

Повод бе решение от 6 юли 2011 година на 8-и състав на Софийски градски съд, с което СГС заличи управителния съвет на БФБ с председател Марин Тодоров Димитров и вписа нов УС на БФБ с председател Владимир Пенев Чернев. Това доведе до спорове и скандали дали общото събрание на БФБ, което бе обявено чрез държавен вестник, но с по-късна дата е легитимно или не.

Доцентът от НСА "Васил Левски" Владимир Чернев обяви, че "събранието е нелегитимно" и напусна форума, последван от някои свои съмишленици.

Постепенно страстите се успокоиха и общото събрание започна своята работа по предвидения дневен ред, като водещ на събранието бе досегашният председател на УС на БФБ Марин Димитров.

Кандидатите за поста председател на УС на БФБ бяха двама - Красимир Инински и Росен Николов. За Красимир Инински гласуваха 42 делегати, а за Росен Николов, който не бе в залата, не гласува никой.

"Благодаря на всички. Благодаря и на тези, които гласуваха за мен, и на тези, които не гласуваха. Моят живот е боксът. А една от най-важните ми задачи ще бъде единството на българския бокс", заяви Инински след избирането си.

 

 

Делегатите на общото събрание гласуваха и Управителен съвет на БФБ, в който влязоха 17 ръководители, деятели и бивши известни боксьори.