Евгения Канаева планира да продължи кариерата си и е възможно да участва на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Това заяви състезателката на пресконференция в руската столица.

"Сега мисля единствено за почивка. Олимпийските игри са удивително състезание, празник на спорта, но и в същото време тежко физическо и психическо изпитание. Много съм тренирала, за да спечеля в Лондон и затова сега ми е нужна почивка. Това не означава, че имам намерение да завършвам кариерата си в близко бъдеще.

Наясно съм, че с художествена гимнастика не можеш да се занимаваш дълго. Гимнастичките не се завържат много в елита. Досега аз съм единствената двукратна олимпийска шампионка. Успях да съм на високо ниво в продължение на много години. Ще разчупя ли стериотипа, за да стана трикратна олимпийска шампионка не знам, но всичко е възможно", заяви Канаева. Запитана как си е почивала след олимпиадата тя заяви, че е била няколко дни в Италия.

"Ирина Винер ни покани в Сардиния и бях там четири дни. Беше фантастично. Оказах се като в рая. Това беше действително почивка за душата и тялото. Много се забавлявахме, плавахме с яхта, карахме скутери, ходихме на дискотека. Накрая можех да ям това, което искам, не спазвах диета. Понякога можете да си позволим да не откажем от спортния режим и да хапнем любимите си неща", каза още Евгения Канаева. В медиите се появиха много слухове за сватба между Канаева и Игор Мусатов, който е хокеист на руския тим Атлант. "Бях шокирана, когато видях тези публикации в медиите. Нямам идея откъде се появиха. Моят личен живот е неприкосновен за обществеността и никога не го коментирам. Но ако в живота ми се случи такова знаменателно събитие като сватба журналистите ще бъдат информирани", коментира още Канаева.