Ивайло Габровски запази лидерското място в генералното класиране на колоездачната Обиколка на Турция след драматичния предпоследен седми етап, с дължина 124 километра от Кушадасъ до Измир. Първи в етапа завърши белгиецът Ильо Кейсе от отбора на КуикСтеп с време 2 часа, 52 минути, 38 секунди.

Кейсе атакува първата позиция 6 километра преди финала и издържа 40 секундо бутане и падане на основната група, от която беше определена и първата тройка. Белгиецът удържа атаката Марсел Кител (Германия) и на легендата Алесандро Петаки (Италия).

Другият ни представител Данаил Петров, който кара за отбора на Каха Рурал, завърши на 17-о място с времето на победителя. Също с времето на победителя завърши и Габровски, но на 26-о място, което му позволи да си запази лидерската позиция, предаде БТА.

В генералното класиране Габровски, който кара за отбора на Коня Шекерспор, води с 26 часа, 15 минути и 35 секунди. На 2-о място е Александър Дяченко (Казахстан), на 1:33 минути. Трети е Данаил Петров, който изостава от Габровски на 1:38 минути. Един етап преди края на състезанието, Габровски остава начело в генералното класиране преди последното каране от Измир до Истанбул.