Героят за Борусия (Дортмунд) от първата полуфинална среща в Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) Роберт Левандовски изрази задоволството си от четирите отбелязани гола, но не пропусна да подчертае основната цел - а именно участие на финала в Лондон.

Логично, полякът беше най-търсен за интервюта след края на мача в Дортмунд.

"Да, наистина е хубаво чувството да вкараш четири гола. Вечерта беше много специална. Играхме правилно, играхме добре. В един момент Реал (Мадрид) не знаеше какво да прави на терена. Това, че излязохме мотивирани през второто полувреме и вкарахме за това време три гола на Реал обаче е само една стъпка към главната ни цел."

Попитан дали при 4:1 реваншът може да бъде повече формален, той отговори: "4:1 е добър резултат, но все още не сме се класирали. Има реванш, а Реал у дома играе отлично. Ние ще играем концентрирано от първата до 90-ата минута и нашата цел е ясна - участие на финала".

Левандовски заяви, че след като е вкарал първото попадение, е мислил за баща си. Затова той вдигнал два пръста нагоре и погледнал към небето.

"Всеки път, когато вкарам много важен гол, го посвещавам на баща си. Доволен съм, че вкарах не само един важен този път, но цели четири."

Репортерите го попитаха дали и в други мачове в кариерата си е вкарвал четири пъти в един мач, но се оказа, че той няма чак такъв рекорд.

"Не си спомням друг път да съм вкарвал четири гола в един мач, дори и в полските дивизии от ниско ниво. Но още по-хубаво е, че първата ми четворка е на полуфинал в Шампионската лига. Чувството е едно такова, особено готино."

След като стана ясно, че Марио Гьотце преминава в Байерн, може би и Левандовски се е насочил по същия път. Полският голмайстор обаче отрича. "Това, което се случи с Марио Гьотце - новината, че отива в Байерн, не ни повлия никак. Ние мислим само за финала. Колкото до мене, имам си договор в Дортмунд засега и си го спазвам".